От 28.05. до 29.05.2023г. В района на гр. Ракитово се проведе поредната пещерна проява от календара на Българско пещерно дружество. Два дни в свят без Интернет и технологии, телефони и всякакви други устройства! Два дни в пряк контакт с природата, с деца и родители от различни краища на България- Пловдив, Варна, София, Разлог, Ракитово, Баччево... около лагерния огън, забава с настолни игри и търсене на скрити съкровища!

 Програмата тази година включваше три направления:

Геология, спелеология и работа с деца.

Първо направление – Геология, скали и образуване на пещерни образования,  лекции и основно теренен обход за локализация на пещерни обекти.

Второ направление – Работа на терен участниците видяха хоризонтални и вертикални входове на пещери, подземни реки, Губилището. 

Трето направление –  Работата с деца се състоеше във водене на лекции и практически занимания.  Практиката бе на терен  и включваше връзване на  възли, техника на единичното въже  (ТЕВ ).  

Специални благодарности на магазин „Стената“ и  всички участници в SpeleoLab2023 допринесли за реализацията и приятните мигове!

Благодаря!!!

Този сайт е създаден по проект на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция по околната среда и водите гр. Пазарджик.
Програмата за изпълнение е „ Политики за младежта в сферата на околната среда.“
© 2022 cavingrakitovo.eu Всички права запазени.